Όσοι έχουν γιους ή κόρες που είναι εκκολαπτόμενοι οδηγοί, είναι ιδιαίτερα εξοικιωμένοι με το λεγόμενο «επασφάλιστρο νέου οδηγού». Το επασφάλιστρο νέου οδηγού δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια μικρή επιβάρυνση στην ασφάλεια αυτοκινήτου που πληρώνουμε, προκειμένου να παρέχεται η κάλυψη και στον οδηγό που κάνει τα πρώτα του βήματα στο τιμόνι.

Ασφάλεια Κατοικίας 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) δημιούργησε το νέο Κώδικα Δεοντολογίας της, με τον οποίο ανανεώνει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της προς όλους τους ασφαλισμένους. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία οικοδόμησης μίας νέας, ισχυρής σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των ασφαλιστικών εταιριών – μελών της ΕΑΕΕ και των πελατών μας, βασισμένη στην ειλικρίνεια, την εντιμότητα και την απόλυτη διαφάνεια, στοιχεία απαραίτητα για να αισθάνεται κάθε ασφαλισμένος σίγουρος για την επιλογή της ιδιωτικής ασφάλισης, ως μίας αξιόπιστης και υπεύθυνης λύσης, συμπληρωματικά στην κοινωνική του ασφάλιση.

Με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, ο Κώδικας Δεοντολογίας – «Οι αξίες και οι δεσμεύσεις μας» περιλαμβάνει τις αρχές και τις αξίες της ΕΑΕΕ και συμπυκνώνει ένα σύστημα αξιών 10 βασικών αρχών που διέπουν τη λειτουργία των εταιριών και δεσμεύουν όλα τα μέλη της.

Ένα σύστημα κανόνων που μπορεί ο ίδιος ο ασφαλισμένος να ελέγχει.

Εν όψει του επικείμενου ελέγχου για τα ανασφάλιστα οχήματα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα Οδηγό 18 σελίδων, με οδηγίες προς τους πολίτες για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την διαδικασία του ελέγχου. 

Σύμφωνα με τελευταίες κυκλοφορίες, το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε ειδική εγκύκλο που αφορά στην αυστηρότερη εφαρμογή του ανικαπνιστικού νόμου, με τσουχτερά πρόστιμα για τους κατά τόπους παραβάτες του. 

Αυτό που σίγουρα αφορά τους οδηγούς, είναι το ειδικό εδάφιο της εγκυκλίου που αφορά στο κάπνισμα εντός ΙΧ αυτοκινήτου

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το κάπνισμα σε ΙΧ που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, το πρόστιμο ορίζεται σε  1.500 ευρώ για τον καπνιστή (ανεξάρτητα από το αν είναι οδηγός) το οποίο μάλιστα φτάνει στις 3000 ευρώ  αν πρόκειται για άτομο που οδηγεί όχημα δημοσίας χρήσης, όπως είναι το ταξί ή το λεωφορείο. 

Επιπλέον, οι οδηγοί των οχημάτων εντός των οποίων καπνίζει κάποιος, ενώ επιβαίνουν ανήλικοι,  θα έρχονται αντιμέτωπη με αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για ένα μήνα, ακόμα και αν δεν κάπνιζαν οι ίδιοι αλλά κάποιος άλλος επιβάτης.  

Αποτελεί κοινό τόπο το γεγονός ότι τα πολυνομοσχέδια που κατά καιρούς ψηφίζονται, αποτελούν συνήθως μια δέσμη νόμων, που αφορούν ποικίλες πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Στο πιο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή, ανάμεσα στα ακανθώδη ζητήματα, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σχετικές με τις εταιρείες παροχής Οδικής Βοήθειας, που μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στον ασφαλισμένο και στον καταναλωτή. 

Συνεργαζόμαστε με τις Μεγαλύτερες Ασφαλιστικές Εταιρείες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Εγγραφείτε στη λίστα μας για μην χάνετε τις προσφορές μας!
Please wait